PDA

View Full Version : velilka kasarna



dell boy
20.11.07, 11:37
Za gradnju velike kasarne potrebna je obicna na nivou 20.

Da li se isplati graditi veliku kasarnu?
Koliko je brza obuka vojnika u velikoj kasarni?

Hvala

SUb Zero
20.11.07, 11:40
u ranoj fazi igre ti se nikako ne isplati radit veliku kasarnu
u kasnijem stadiju ... da ... natare treba tuc :D
ona ti ne izucava brzo vojnike, vec u njoj izucavas dodatne

znaci u normlanoj kasarni izucavas 100 legionara ( npr. ) a u ovoj dodarnoj mozes izucavati dodatnih 100 ... dakle dva puta brze izucavas vojnike ;)

-Devil-
22.11.07, 12:05
u ranoj fazi igre ti se nikako ne isplati radit veliku kasarnu
u kasnijem stadiju ... da ... natare treba tuc :D
ona ti ne izucava brzo vojnike, vec u njoj izucavas dodatne

znaci u normlanoj kasarni izucavas 100 legionara ( npr. ) a u ovoj dodarnoj mozes izucavati dodatnih 100 ... dakle dva puta brze izucavas vojnike ;)

Što nije ovako jednostavnije :D

Velika kasarna

Velika kasarna omogućava obuku dodatnih jedinica. Zato to košta 3 puta više nego inače. Zajedno sa normalnom kasarnom se u isto vrijeme mogu obučiti duplo više jedinica. Velika kasarna se nemože napraviti u glavnom gradu.

Cijena i vrijeme izgradnje na stepenu 1:
Drvo 630 | Glina 420 | Željezo 780 | Žitarice 360 | Potrošnja žita 4 | 0:33:20

Preduslovi:
Kasarna stepen 20


Zasto se nemoze u glavnome gradu?

dell boy
22.11.07, 19:59
Jos par stvari,

- kasarna 20 nivo - da li moram u glavnom gradu imati kasarnu 20 lvl, pa teko onda graditi veliku kasarnu u drugom selu?

da li se velika kasarna gradi tek kad se srusi obicna, ili gradi kao jos jedna u istom selu?

Juventino10
22.11.07, 21:01
Jos par stvari,

- kasarna 20 nivo - da li moram u glavnom gradu imati kasarnu 20 lvl, pa teko onda graditi veliku kasarnu u drugom selu?

da li se velika kasarna gradi tek kad se srusi obicna, ili gradi kao jos jedna u istom selu?

u kojem selu ti je izgradjena kasarna na lvl 20 u tom i gradis veliku kasarnu
i ne, netrebas rusiti obicnu da bi izgradio veliku kasarnu

dell boy
22.11.07, 21:29
u kojem selu ti je izgradjena kasarna na lvl 20 u tom i gradis veliku kasarnu
i ne, netrebas rusiti obicnu da bi izgradio veliku kasarnu

hvala. pozz

John Doe
23.11.07, 01:20
a ja imam kasarnu u glavnom gradu na lvl 20 , al nemam ni u jednom drugom selu opciju da gradim veliku kasarnu. U cemu je trik

BABa
23.11.07, 01:31
a ja imam kasarnu u glavnom gradu na lvl 20 , al nemam ni u jednom drugom selu opciju da gradim veliku kasarnu. U cemu je trik

u selu gdje oces veliku kasarnu,moras imat kasarnu(znaci obicnu) na 20lvl...pod uslovom da to selo nije glavno

ameer
14.02.08, 11:50
evo napravio sam kasarnu na level 20.,i sad bi kao mogao praviti veliku kasarnu.,al nemam mjesta gdje da je smjestim..sta onda?Jel moram nesto rusiti ili?

hzg
14.02.08, 13:23
Velika vojarna (kasarna) se NE MOZE raditi u glavnom naselju!

Zato postoji par "taktika" gradenja sela, i smjestavanja vojske!!!

gigant
14.02.08, 15:06
evo napravio sam kasarnu na level 20.,i sad bi kao mogao praviti veliku kasarnu.,al nemam mjesta gdje da je smjestim..sta onda?Jel moram nesto rusiti ili?

pa ti mozes rusiti sta god hoces.....ali moj ti je prijedlog da rusisi skloniste(ako ga vec nisi srusio)....ili ako imas rezidenciju a vise ti ne treba mozes i nju srusiti.....i dr.

mima
14.02.08, 16:35
to ti je skupo,a i nista posebno:D