Zdravo! Često sam kao podrška bio u situaciji da moram da objašnjavam igračima kako se pravi slika ekrana (en. ScreenShot, Screen Shot ili, jednostavno, SS). Pošta me je smorilo da iznova i iznova pišem uputstva, sada ću napraviti jedno veliko korak-po-korak uputstvo s mnogo slika.Pa da počnemo.
Korak 1
Idite na stranicu koju želite da slikate.
Korak 2
Pritisnite dugme PrtSc (na nekim tastaturama piše PrintScreen).
Slika:
Korak 3
Otvorite bilo koji program za obradu fotografija. Pejnt (Paint) je i više nego dovoljan za ovaj posao.
Korak 4
Kliknite na radnu površinu ("papir") i nakon toga, držeći Ctrl, pritisnite V. Ako koristite Pejnt, možete jednostavno kliknuti "Paste".
Slika:
Slika:
Korak 5
Sačuvajte sliku ekrana preko opcije Save as. Nemojte da zaboravite lokaciju na kojoj ste sačuvali sliku!
Slika:
Napomena: Slike uvek čuvajte u .jpg, .jpeg ili .gif formatu!
Korak 6
Idite na neki hosting-sajt. Ja vam preporučujem http://imageshack.us/ jer je taj sajt pouzdan, brz, ne zahteva registraciju i, što je najvažnije, besplatan je. Pratite uputstva data na sajtu i postavite sliku na Internet.
U slučaju imageshack.us, idite ovako:
- Kliknite "Browse"
- Odaberite sliku s vašeg računara (korak 5)
- Kliknite "UPLOAD NOW"
Slika:
Napomena: Ukoliko imete problema prilikom hostovanja slika na imageshack.us, kliknite na "Can't upload? Try this.".
Korak 7
Kopirajte link slike.
Slika:
Napomena: Ukoliko pišete podršci, najbolje je da kopirate "Direct Link", no, ukoliko ne želite da se registrujete, i link iz polja "Link" je sasvim OK. Ukoliko pak želite da sliku postavite na Travian forum tako da se slika vidi u postu, kopirajte link iz polja "Forum code" ili link iz polja "Direct Link" (u tom slučaju taj link onda treba da postavite unutar "[img][/img]" koda).
I - to je to! Sada imate link svoje slike! Možete ga nalepiti u poruku ili gde god želite tako što ćete pritisnuti desni klik miša pa kliknuti "Copy" ili ćete, dok držite Ctrl, pritisnuti V.
Napisao: Jovan | Za prosleđivanje uputstva | Prijavite grešku | Ћирилица